• een vrouw zit en gebruikt de Pillo met enkele enthousiaste deelnemers aan de test op de achtergrond

Visio en de ontwikkeling van de ‘kussen-game-controller’ voor de Pillo spelcomputer

2018-06-28T12:08:19+00:00 15 februari 2018|Applied Games, Visio|

Gamen is weer een stap toegankelijker geworden door de ontwikkeling van een ‘kussen-game-controller’. Pillo is een spelcomputer waarvan de games worden bestuurd met een kussen als game controller. Door de kussen-game-controller en de verantwoorde spellen wordt gamen een gezonde activiteit die mensen uitdaagt tot samenwerken en fysiek bewegen. Aan de ontwikkeling van de Pillo is meegewerkt door Koninklijke Visio.

Met de Pillo games besturen is leuk maar de Pillo is vooral geschikt voor mensen met diverse beperkingen. Door het kussen te knuffelen, knijpen, draaien of te schudden is het makkelijk om een spel te besturen op de Pillo spelcomputer.

Een jaar geleden werd door Ard Jacobs, de eigenaar van Pillo, een demonstratie verzorgd van het systeem. Toen al leuk maar nog niet geschikt voor mensen die naast een visuele beperking ook nog een verstandelijke beperking hebben. Bekijk deze vlog over de Pillo demonstratie.

de Pillo wordt getest door twee visueel beperkte vrouwenMet een lading tips en adviezen van Link4All deelnemer Koninklijke Visio over hoe de spellen verbeterd konden worden ging Pillo weer terug naar de studio in Eindhoven.

Daarna is een aantal maanden hard gewerkt en dat heeft veel opgeleverd voor de doelgroep van Visio. Zo is er bijvoorbeeld aan de spellen meer geluid en contrast toegevoegd.

Voor het Elizabeth Kalishuis in Huizen is inmiddels een Pillo spelcomputer aangeschaft en de eerste reacties zijn zeer enthousiast. Een volgende stap is nu om met een groep studenten een spel te ontwikkelen wat zelfstandig gespeeld kan worden door cliënten die volledig blind zijn.

Meer informatie: