• Client en begeleider kijken enthousiast naar een computer monitor
PCenter 2018-04-03T15:52:23+00:00

Project Description

PCenter

Projectbeschrijving

Zelfstandig of onder begeleiding aan de computer werken of hobbyen. Of er eerst vertrouwd mee raken. Zo nodig, met de juiste aanpassingen om toetsenbord of muis te kunnen bedienen. Dat kan in de PCenters van Middin; omdat de computer niet meer weg te denken is uit ons leven.

Middin heeft drie PCenters: in Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Dit zijn locaties waar cliënten vaardigheden met de computer kunnen ontwikkelen. De ruimtes zijn uitstekend toegankelijk voor rolstoelen.

Computers kunnen aangepast worden, zodat ook cliënten met ernstige beperkingen eraan kunnen werken.

Elke locatie heeft zo’n tien tot twaalf werkplekken, waar cliënten één of meer dagdelen per week naar toe kunnen komen.

Tekstverwerken, e-mailen, spelletjes doen, bankzaken regelen, tickets reserveren, de politieke stemwijzer invullen of gewoon wat chatten: de mogelijkheden van de computer zijn onbegrensd. De pc is ons venster op de wereld en heeft die functie grotendeels van de televisie overgenomen.

Aangepaste computers

Om gebruik te kunnen maken van de computer, moet je een aantal vaardigheden leren. Je moet er vertrouwd mee raken. Dat is voor mensen met een lichamelijke beperking, een meervoudige beperking en of een niet-aangeboren hersenletsel niet altijd even gemakkelijk. Voor hen zijn er PCenters. Met aangepaste computers om te bedienen en deskundige medewerkers die begeleiden en computervaardigheden aanleren. Je kunt er leren e-mailen, internetten, oefenen met tekstverwerken, foto’s leren bewerken, MSN-en of een spelletje doen. Hiervoor is een zogenaamde AWBZindicatie nodig voor ondersteunende of activerende begeleiding.

Werkmatige activiteiten

Wie al over voldoende computervaardigheden beschikt, kan ervoor kiezen bij een PCenter werkmatige activiteiten uit te voeren. Dat werk kan bijvoorbeeld zijn: het ontwerpen en vervaardigen van drukwerk, het onderhouden van websites, het maken van powerpointpresentaties of het versturen van postzendingen.

Programma

Kennis delen

Meer informatie

Theo Oosterling
Zorgmanager

E-mail: T.Oosterling@middin.nl
Tel: 079 316 06 60

Logo Middin