Amerpoort en Slim met Media ontwikkelen visiespel over digitaal burgerschap van mensen met een verstandelijke beperking

In de zorg bestaat veel behoefte aan kennis en vaardigheden over sociale media en digitaal burgerschap. Vooral in de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking is dit een groeiende behoefte die steeds meer aandacht vraagt. Om aan deze behoefte tegemoet de komen heeft Amerpoort in samenwerking met Slim met media een spel ontwikkeld. Het Bordspel over sociale media en digitaal burgerschap helpt zorgteams bij ontwikkeling van teamvisie.

Congres Landelijke Clientenraad 2018 reikt publieksprijs Clënt-in-beeld uit aan EdLoket van Amerpoort

Het succesvolle initiatief van Amerpoort ‘EdLoket’ ontving tijdens het congres van de Landelijke Cliëntenraad 2018 in Nieuwegein de publiekprijs ‘Cliënt in Beeld’. Volgens de jury is EdLoket van Link4All deelnemer Amerpoort een ‘mooi voorbeeld van een klein en heel praktisch initiatief, dat groots uitpakt’.

2018-06-28T12:08:18+00:00 18 april 2018|Amerpoort, Kennis bevorderen en kennis delen|

Amerpoort en Bartiméus deelnemers 1e Landelijke Hackathon Verstandelijke Gehandicaptenzorg

Van 9 tot en met 13 april 2018 organiseren innovators vanuit het netwerk VGInnovators de eerste landelijke Hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Vijf dagen lang zal door 34 teams uit verschillende zorgorganisaties gezocht worden naar een antwoord op een centrale probleemstelling. Link4All deelnemers Amerpoort en Bartiméus doen ook mee met een team aan de Hackathon.

Moeite met denken en last van een alledaagse vraag? Gebruik de VraagApp!

Sinds kort is de VraagApp beschikbaar. De VraagApp is ontwikkeld voor mensen met een cognitieve beperking. Omdat de samenleving voor mensen met een beperking soms gewoon iets te complex is. Met de VraagApp kan een alledaagse vraag worden gesteld aan een online community van flexibele vrijwilligers. Op die manier wordt de vraag snel beantwoordt en hoeft de vraagsteller niet te wachten op een zorgverlener.

2018-06-28T12:08:42+00:00 19 oktober 2017|Amerpoort, Digitale Zorgproducten|

Gratis app ‘De digitale rouwkoffer’ helpt bij de verwerking van rouw en het omgaan van verlies

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is de verwerking van het verlies van een dierbare vaak een zeer aangrijpende gebeurtenis. Het rouwproces vraagt veel extra aandacht van de begeleiding. Speciaal voor lastige situaties als deze is door Amerpoort veel kennis en ervaring gebundeld in een app voor smartphone of tablet. De digitale rouwkoffer veel hulpbronnen en kan door iedereen gratis gedownload worden.

2018-06-28T12:08:43+00:00 30 augustus 2017|Amerpoort, Kennis bevorderen en kennis delen|

Briljant in zijn eenvoud: ‘VraagApp’ wint Amsterdam City Fellowship Programma. Test je mee?

Vorige week is VraagApp uitgeroepen tot winnaar van het Amsterdam City Fellowship Programma. Het programma is gericht op sociale start-ups die complexe sociale uitdagingen van de stad aangaan met slimme oplossingen. VraagApp kreeg van de jury het predicaat: Briljant, in zijn eenvoud. Vanaf september verkrijgbaar voor iedereen. Nu start de test eindfase. Help je mee? Dan maak je een jaar lang gratis gebruik van VraagApp.

2018-06-28T12:08:44+00:00 5 juli 2017|Amerpoort, Digitale Zorgproducten|

40 ROC studenten zijn een dag computermaatjes voor de cliënten van Amerpoort

Het begrip computermaatje is voor veel cliënten van Amerpoort van grote betekenis. Ze hebben soms moeite met het gebruik van het internet of digitale toepassingen. Dan kan een beetje hulp van een computermaatje vaak een prima uitkomst bieden om sneller te vinden wat anders misschien wel verborgen zou zijn gebleven. De computermaatjes van Amerpoort zijn vrijwilligers die zo nu en dan cliënten helpen bij digitale toepassingen, zoals het populaire platform KlikIk. Onlangs is door een geslaagde samenwerking tussen Link4All deelnemer Amerpoort

2018-06-28T12:08:44+00:00 1 mei 2017|Amerpoort, Kennis bevorderen en kennis delen|

De digitalisering gaat steeds sneller; hoe kan het simpeler en veiliger voor LVB-jongeren?

De digitalisering van de maatschappij is een razend tempo terecht gekomen. Voor velen gaat de moderne manier van reizen, bankieren, winkelen of contact onderhouden gewoon te snel. De vele ontwikkelingen zijn voor veel mensen niet meer goed bij te houden. Dit geldt natuurlijk ook voor iedereen met een licht verstandelijke beperking. Maar ook voor de vele mensen met een eenvoudige lees- of schrijfbeperking. Naar schatting betreft het 2,5 miljoen mensen in Nederland. Hoe kan het simpeler en veiliger?

2018-06-28T12:09:03+00:00 22 februari 2017|Amerpoort, Kennis bevorderen en kennis delen, Partners|

Start 2017 met een goed voornemen: Bezoek dit jaar ook eens ‘Grand Café De Lindenhof’

Link4All wenst iedereen een succesvol 2017. Zoekt u nog een leuk en haalbaar voornemen? Bezoek ‘Grand Café De Lindenhof’ in Soest. Het is de succesvolle dagbestedingsplek van Link4all deelnemer Amerpoort. Jongvolwassenen en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking werken onder professionele begeleiding aan hun horeca werkervaring. Door de uitstekende kwaliteit, goede service en het oprechte welkom waarmee de gasten worden begroet is ‘Grand Café De Lindenhof’ opgenomen in de café top-100 2016 van horeca vakvereniging Misset.

2018-06-28T12:09:04+00:00 2 januari 2017|Amerpoort, Kennis bevorderen en kennis delen|