• grafische voorstelling van een tablet in gebruik

Kom 25 mei 2018 naar de Visio Breda ICT-informatiedag voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking

2018-06-28T12:08:18+00:00 26 maart 2018|Digitale Zorgproducten, Visio|

Visio Breda ‘De Blauwe Kamer’ organiseert op vrijdagmiddag 25 mei a.s. in het Ontmoetingscentrum een informatiemiddag over ICT-mogelijkheden voor mensen met een visuele beperking en verstandelijke beperking. De toegang voor de ICT-informatiemiddag is gratis en vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde.

De laatste jaren zijn er leuke ontwikkelingen gaande waar misschien niet iedereen van op de hoogte is. Het gebruik van telefoon, computer of tablet kan op vele fronten uitkomst bieden in het leven van onze bewoners. Naast ontspanning kan ICT ook veel betekenen op het gebied van communicatie en leerzaamheid.

een man staat gebogen voor een tafel en speelt een memory spel met extra grote afbeeldingenBij Visio laten we de bezoekers van de informatiemiddag graag zien welke mooie producten er op de markt zijn die het leven kunnen veraangenamen. Veel producten zijn niet alleen erg nuttig voor mensen met een visuele beperking maar ook voor ouderen die slechter zien.

Sinds vorig jaar bezit Visio Breda een interactieve knuffelzeehond. Wie wil mag natuurlijk ook even knuffelen. Tijdens een demonstratie van de robot zeehond worden alle voordelen toelicht.

Tijdens de informatie zullen veel demonstraties worden gegeven waaronder een speciale spelcomputer voor mensen met een beperking. Deze spelcomputer, de Pillo, kan door middel van een kussen bediend worden.

Breng gerust je vragen mee want we besteden tijdens deze middag ook veel aandacht aan de specifieke vragen vanuit onze bewoners, familie, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers. De middag begint om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

De Visio ICT-Informatiemiddag is in het Ontmoetingscentrum van Koninklijke Visio WDC De Blauwe Kamer. Het adres is Galderseweg 65 te Breda.

Neem voor meer informatie contact op met Visio Breda: 088 585 80 00.

Meer informatie:

Informatie en website Visio
Routebeschrijving Visio Breda