• Logo DB-connect

Bezoek de nieuwe website van DB-connect en lees alles over beperkt zijn in horen én zien: Doofblindheid

2018-07-24T14:35:23+00:00 20 juli 2018|Bartiméus, Kennis bevorderen en kennis delen, Visio|

Onlangs is het internet een verrijkt met een nieuwe website voor iedereen die alles wil weten over beperkt zijn in horen én zien. DB-connect is hét landelijke informatiepunt voor alle vragen over doofblindheid.

Vijf zorgorganisaties bundelen kennis en ervaring
DB-connect is een initiatief van vijf zorgorganisaties, waaronder de Link4All deelnemers Koninklijke Visio en Bartiméus die hoofzakelijk op visuele beperkingen gericht zijn. De zorgorganisaties GGMD, Kalorama en Kentalis zijn hoofzakelijk gespecialiseerd in auditieve beperkingen. In DB-connect brengen de vijf organisaties een schat aan kennis en ervaring bij elkaar.

Landelijk informatiepunt voor Doofblindheid
Naast de informatieve website heeft DB-connect informatiepunt dat wordt bemand door contactpersonen van de samenwerkende organisaties. Zij beantwoorden vragen op het gebied van beperkingen in horen én zien, maar ook over gespecialiseerde zorg, maatschappelijke dienstverlening, onderwijs en werk. Ze verwijzen u door als u om specialistische zorg of dienstverlening vraagt.

DB-Connect
Op www.dbconnect.info vindt u informatie over een beperking in horen én zien: tips voor het dagelijks leven, informatie over hulpmiddelen en uitleg over doofblindheid.

Meer informatie: