Bartiméus 2018-06-16T21:53:09+00:00

Bartiméus

Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Wij ondersteunen jong en oud op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn verbeteren. Met persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht.

Of het nu gaat om aanpassingen in uw huis of werkplek, de ontwikkeling van uw kind, de schoolkeuze, handicapverwerking, uw hobby of leeshulpmiddel. Wij volgen de laatste ontwikkelingen door bijscholing en (internationale) beursbezoeken en passen deze toe in onze adviezen.

Bartiméus vindt dat kwaliteit aantoonbaar en meetbaar moet zijn. Daarom werken wij volgens het Model Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorginstellingen (HKZ).

Onze kennis en ervaring met mensen die slechtziend of blind zijn, is voor iedereen toegankelijk. Digitaal via deze website of telefonisch via de Bartiméus Infolijn, op onze locaties van Amsterdam tot Hengelo, maar ook over de grenzen.

logo bartiméus

Contact

Website: www.bartimeus.nl
Telefoon: 0900 – 77 888 99

Contactpersoon Link4All: Hans Scholten
Email: hscholten@bartimeus.nl

Bartiméus over Link4All

“De digitale maatschappij verandert snel en biedt veel nieuwe kansen. Door de bundeling van kennis binnen Link4All kunnen we die kansen optimaal benutten.” – Jopie Noren, Bartiméus

Bartiméus in Link4All Nieuws

LEES MEER LINK4ALL NIEUWS VAN BARTIMÉUS

Bartiméus Links

Een gebruiker laat de werking van de virtuele geleidelijn zien op zijn smartphone

Bartiméus streeft naar een toegankelijke samenleving voor iedereen. In het bijzonder zetten wij onze kennis en ervaring over toegankelijkheid in om de samenleving toegankelijker te maken voor mensen die blind en slechtziend zijn. Het Bartiméus Toegankelijkheidsteam zet deze kennis ook in om andere  (zorg)organisaties, gemeenten, musea, pretparken, horeca of stadions te adviseren over toegankelijkheid.

Een visueel en verstandelijk beperkte jonge man zit in een rolstoel voor een digitaal lichtgordijn

Het Bartiméus FabLab richt zich op de inzet van slimme technologische oplossingen voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Iedereen moet deel uit moet kunnen maken van de digitale samenleving. Ook als je naast een visuele beperking ook nog een verstandelijke beperking hebt. Juist voor deze groep biedt technologie een enorme meerwaarde.

clienten en bewoners zitten gezelling onder de parasols op het terras van de moestuin

De historische moestuin van Bartiméus is zeker een bezoek waard. In de tuin werken bewoners van Bartiméus samen met medewerkers en vrijwilligers. De tuin bevat onder meer een theeschenkerij, een rosarium en natuurlijk de moestuin. Pluk zelf vers fruit of stel zelf je inkopen samen uit de moestuin. Alles is onbespoten en vers van land.

Link4All is een samenwerking tussen deze zorgorganisaties :

logo amerpoort
logo baalderborggroep leef je leven
logo bartiméus
logo esdégé-reigersdaal
Logo Prinsenstichting Een zorg minder
Logo Visio