• Het magisch Interactief Schilderij hangt gebruiksklaar aan de muur in een woonkamer

Amerpoort test digitaal Magisch Interactief Schilderij i.s.m. Hogeschool van Amsterdam

2018-06-28T12:08:18+00:00 14 mei 2018|Amerpoort, Digitale Zorgproducten|

Sinds kort beschikken de bewoners van Link4All deelnemer Amerpoort, locatie Muzeplein, over een ‘Magisch Interactief Schilderij’ (MIS). Het Magisch Schilderij is bedoeld om ouderen op een leuke, interactieve en educatieve manier te vermaken tijdens een verrassende tijdsbesteding.

Een schilderij dat voor iedereen net even anders is
Het schilderij geeft iedereen een unieke ervaring. Op basis van persoonlijke profielen met interesses van de gebruiker presenteert het interactieve schilderij allerlei mogelijkheden voor nieuwe of hernieuwde belevenissen.

Magisch Interactief Schilderij dat er uitziet als een monitor in een mooie lijst met interactieve mogelijkhedenDigitaal, interactief, en bij de tijd
Er zijn ook algemene applicaties zoals een quiz om de hersenen te laten trainen en verschillende thema’s die aansluiten bij de wensen en de belevingswereld van de ouderen. Daarbij zijn er ook thema´s gerelateerd aan historische evenementen, feestdagen en verjaardagen.  Hierdoor kunnen de ouderen leren welke feestdagen er zijn en zich bewuster worden van de actuele feestdagenkalender.

Makkelijker sociaal contact door positieve herinneringen ophalen
Het MIS is bedoeld om ouderen of mensen met beperkingen te helpen bij het ophalen van positieve herinneringen. Het schilderij helpt ook bij het vergemakkelijken van sociaal contact, het stimuleren van een positief zelfbeeld en het zorgen voor zintuiglijke stimulatie doordat het de hersenen traint en soms ook aan het werk zet.

Samenwerking tussen Amerpoort en Hogeschool Amsterdam
De test van het Magisch Interactief Schilderij bij Link4All deelnemer Amerpoort is vooral gericht op de inzetbaarheid voor ouderen met een verstandelijke beperking. Hiertoe is een samenwerking gestart met Hogeschool Amsterdam.

Tijdens de testperiode zijn vijf studenten van Hogeschool van Amsterdam verantwoordelijk voor het functioneren van het MIS. Samen met de bewoners, verzorgers en mantelzorgers zorgen de studenten ervoor dat het schilderij effectief aansluit bij de cliënten van Amerpoort.

Het is MIS is breed inzetbaar
Het Magisch Interactief Schilderij is ontworpen door Illi-Engineering. Het schilderij wordt inmiddels gebruikt meerdere doelgroepen in verschillende zorginstellingen, o.a. voor ouderen met dementie.

Meer informatie