• grote tafel waaraan deelnemers aan een creatief overleg zitten

Amerpoort en Bartiméus deelnemers 1e Landelijke Hackathon Verstandelijke Gehandicaptenzorg

2018-06-28T12:08:18+00:00 22 maart 2018|Amerpoort, Bartiméus, Kennis bevorderen en kennis delen|

Van 9 tot en met 13 april 2018 organiseren innovators vanuit het netwerk VGInnovators de eerste landelijke Hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Vijf dagen lang zal door 34 teams uit verschillende zorgorganisaties gezocht worden naar een antwoord op een centrale probleemstelling. Link4All deelnemers Amerpoort en Bartiméus doen ook mee met een team aan de Hackathon.

34 teams nemen deel aan de 1e Landelijke Hackathon VGzorg
Op de eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg zullen de teams uit diverse zorgorganisaties zoeken naar een antwoord op de centrale vraag: ‘Hoe kunnen we mensen met een verstandelijke beperking ook in de toekomst nog beter ondersteunen met behulp van technologie?’. Ter afsluiting zullen de teams op de vijfde dag hun uitkomsten presenteren tijdens de Demoday. Hierbij kiest de jury een winnaar van de Hackathon.

logo hackathon VGVG innovators netwerk
Om innovatie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg naar een hoger niveau te tillen hebben innovatiemanagers van verschillende zorginstellingen de informele groep VG-innovators opgericht. Er is een gat tussen de beschikbare innovaties en de bestaande behoefte omdat zorginnovaties vaak niet aansluiten bij de vraag. Om verandering hierin aan te brengen gaan de deelnemers van de Hackathon als collectief, in diverse teams op zoek naar invulling van de behoefte vanuit de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Waarom Amerpoort deelneemt aan de Hackathon?
We willen heel Nederland laten zien dat we als VG sector collectief samenwerken om te kunnen innoveren. Zo kunnen we beter in beeld brengen tegen welke uitdagingen we aan lopen. Door samen te werken, is niet iedereen opnieuw het wiel aan het uitvinden en kunnen we slimmer aan de slag door bijvoorbeeld de kosten van ontwikkeling te delen. Daarnaast slaan we een brug tussen de zorg en het bedrijfsleven.

Meer informatie: